+31348446168

Contact

De Oorsprong welzijn voor paarden

geverifieerd

Het bedrijf van Diana Dam in Houten. Bekend van o.a. het wildplukken voor paarden en de gezondheidskruiden. Maar de Oorsprong biedt veel meer.

Op steeds meer plekken in Nederland kun je in groepjes de natuur in trekken om te leren over eetbare planten. Een wildplukwandeling laat je de natuur ervaren op een heel andere manier. Je leert klein kijken en je leert dat de natuur kan voeden en helen. Na de wandeling voel je je mentaal en fysiek beter dan daarvoor.

Wildplukken

Wildplukken is wettelijk verboden, in de praktijk wordt het wild plukken – mits het beschaafd gebeurt – door de vingers gezien (gedoogd). Als plukker moet je met respect hebben voor de natuur, de planten en de dieren niet verstoren. Dit is vast gelegd in de gedragsregels.

Uiteraard moet je de planten in de bossen niet helemaal leegroven. De vruchtdragende struiken en bomen bijvoorbeeld zijn immers een belangrijke voedselbron voor de dieren.

Pluk alleen planten, die in ruime hoeveelheden op het terrein te vinden zijn en laat de rest staan. Pluk een paar bladeren per plant zodat de plant weer verder kan groeien en laat de wortels staan.

Meer weten?

Wil je leren welke planten eetbaar zijn voor paarden in je eigen omgeving? Hoe je de planten kunt herkennen? Welke planten giftig zijn? Welke planten superfoods zijn? Waar je het beste kan oogsten en waar niet? Meld je dan aan voor de wildplukken online training! Je kunt elke eerste maandag van de maand instromen.

Diana Dam

 

 

Dit bedrijf heeft momenteel geen aanbiedingen

stuur ons een bericht

Translate »