+31348446168

Contact

Cursus Horse Manegement

Cursus Horse Manegement

C U R S U S  H O R S E M A N A G E M E N T

Na een succesvolle eerste editie, ben ik nu terug met een nieuwe cursus; Horse Management. Deze is toegankelijk voor beginnende IJslanderhouders, maar biedt ook diepgang voor meer ervaren ruiters.

Aankomende zomer/herfst ga ik, Suzanna Sillem les geven aan de keukentafel, in het weiland en op een paard. Dit alles gaat plaatsvinden op mijn thuislocatie (en eigen bedrijf), Frá Eldi in Brummen (Gelderland).

Het betreft een lesprogramma voor mensen die een IJslander hebben of denken om er één aan te schaffen. Deze cursus is ontstaan om IJslanderruiters een goede en brede basis te bieden wat betreft paardmanagement, waar zij en hun (toekomstige) IJslanders de rest van hun IJslanderloopbaan plezier van zullen hebben.

Ik ben gecertificeerd trainer/instructeur IJslandse paarden (VIT-basis, FEIF level 1) en Figures Test instructor level 1 (voorheen Tölt in Harmony). In 2016 ben ik begonnen met Frá Eldi, en werk ik als trainer en instructeur. Ik heb in 2013 de lerarenopleiding afgerond en werk sindsdien als docent. Ik gebruik mijn didactische vaardigheden aangepast aan de ruiter. Mijn streven is om een sterk gefundeerde basis te ontwikkelen, waarbij paard en ruiter zich prettig voelen.

H O R S E M A N A G E M E N T

Les 1 – 16 augustus 10.00-13.00

Kennismaken en praten over het ras: de IJslander Wat zijn de behoeftes van dit ras? Wat is realistisch om bij dit ras te verwachten? Waarom heb je een IJslander gekocht? Of waarom wil je er graag één kopen? Ook alle aspecten van tölt en telgang worden besproken deze dag.

Les 2 – 30 augustus 10.00-13.00

Harnachement: zadels, hoofdstellen, bitten Er zijn talloze verschillende zadels, hoofdstellen, bitten en bitloze optomingen, ieder met hun eigen doel. Maar wanneer gebruik je nou wat?

Les 3 – 13 september 10.00-13.00

Hoeven, ijzers, hoefschoenen, ballenboots, springschoenen Heb je voorkeur voor ijzers of wil je eens hoefschoenen proberen? Wat zijn Duplo’s eigenlijk? We delen ervaringen en kunnen alle soorten hoeven en hoefbeslag (en andersoortige hulpmiddelen) bekijken en bespreken, met onder andere kundige inbreng van een hoefsmid.

Les 4 – 27 september 10.00-13.00

Gezondheid en ziektes, voeding, weidebeheer Hoe voer ik mijn IJslander? Wanneer wordt een paard hoefbevangen? Heeft mijn paard zomereczeem of gewoon jeuk? Speelt voeding een rol hierbij? Hoe hou ik mijn paard op een gezond gewicht?

Les 5 – 18 oktober 10.00-13.00

Gedrag van je IJslander Duwt jouw paard je wel eens opzij? Of kun je hem juist niet te pakken krijgen in de wei? We praten deze dag over hoe jouw houding en energie uitstraalt naar je paard en hoe je hier mee om kunt gaan. Het doel? Vertrouwen krijgen in elkaar en een stabiele band opbouwen.

Les 6 – 1 november 10.00-16.00

Plezier maken met je paard deel 1: Je krijgt een grondwerkles, samen met je eigen paard of een lespaard. We reflecteren deze dag op elkaar en op onszelf. Les 7 22 november 10.00-16.00 Plezier maken met je paard deel 2: je krijgt een les onder het zadel. We eindigen deze lessenserie met een bewuste nieuwe start. Hoe ga je het vanaf nu aanpakken, met alle opgedane kennis? Er is plek voor maximaal 7 mensen.

Prijs: € 385 voor:  7 cursusdagen, koffie/thee, versnaperingen, en lunch (bij de lange dagen). Keuze alternatief: Als aanvulling op deze cursus is er de mogelijkheid om privéles te krijgen op een lespaard. Dit kan zowel grondwerk als onder het zadel zijn. Wil je het totaalpakket van 7 cursusdagen en 3 privélessen, dan betaal je 495 euro. Heb je interesse? Neem dan contact met Suzanna Sillem via 06 51 78 99 80

plaats commentaar

Translate »