Over ons

icelandichorse.eu, een verhaal van 1+1=3

Je kent het wel, iemand vraagt: “Waar kun je eigenlijk een ritje maken met een IJslander?” En dan denk je, goh, de mijne is nu niet echt geschikt om een “leek” mee te laten rijden. En je begint heel hard na te denken waar dat dan wel kan, want je wil toch echt een nieuwe IJslanderliefhebber erbij. Dus je opent Facebook of je wil het aan dokter Google vragen en je botst meteen op het feit dat je niet waar je moet beginnen met zoeken.

Dit overkwam een heel aantal mensen, met ook nog andere vragen van en over IJslanders. En die mensen kwamen in Nederland bij Yvonne van Dijk terecht. Vanuit haar job (Atorka Ruitersport) wist zij toch wel álles van IJslanders, niet? En in België kwamen die vragen naar Lieve Vermeulen. Die kon ook terecht bij Martine Andries en zij wisten alles over IJslanders in België, toch? 

In al die hoofden broedde langzaam een plan om informatie te gaan bundelen. En zonder dat ze het in eerste instantie van elkaar wisten, startten Yvonne en Lieve elk apart een site om mensen te helpen in hun zoektocht. 

En toen…. Een mooie zondag tijdens een wedstrijd werd nog een mooiere zondag. Al heel snel werd duidelijk dat krachten bundelen wel heel erg zou helpen om een platform voor én over het IJslandse paard op poten te zetten. Heerlijke brainstrom momenten en informatie delen, een glaasje klinken op een nieuw platform… Een Belgisch-Nederlandse samenwerking was geboren.

Ondertussen zijn we een aantal maand verder en de reacties zijn overweldigend. Iedere dag groeit de info, zijn er mensen die meewerken aan de blog. Er zijn ondertussen samenwerkingsovereenkomsten met andere paarden-sites. Mensen vinden de weg naar icelandichorse.eu en Yvonne en Lieve zijn gelukkig en trots. Het platform geeft helemaal weer waar het in de IJslanderwereld om gaat: mensen samenbrengen in hun passie voor het IJslandse paard.

Geloof ons 1+1=3

Lieve & Yvonne

Translate »